De huisarts houdt een eigen dossier over u bij. Hierin staat de informatie die belangrijk is voor uw behandeling. Uw huisarts legt vast wat uw klachten zijn en welke behandelingen u krijgt, eventuele allergieën en medicatie-intoleranties.
Het kan nodig zijn dat u genoodzaakt bent een vreemde arts te bezoeken, bijvoorbeeld op de huisartsenpost of op een eerste hulp. Via de zorginfrastructuur van het LSP is het dan mogelijk dat de vreemde arts uw medische gegevens kan inzien waardoor u mogelijk beter geholpen kan worden.
Om mee te doen aan deze zorginfrastructuur heeft de huisarts uw toestemming nodig voor het uitwisselen van gegevens.
Vanaf 4 maart 2013 kunt u uw toestemming geven middels een toestemmingsformulier om u aan te melden bij de zorginfrastructuur. Iedereen van 16 jaar en ouder zal persoonlijk toestemming moeten geven. Kinderen van 12 – 16 jaar zullen zelf toestemming moeten geven maar ook hun ouder(s) zullen toestemming moeten geven. In het medisch dossier zal uw beslissing worden vastgelegd. Als u geen toestemming geeft zijn uw medische gegeven voor andere medische hulpverleners niet in te zien.
Informatie over de aanmelding bij de zorginfrastructuur kunt u lezen op de website van de vereniging van zorgverleners voor zorgcommunicatie (VZVZ): www.vzvz.nl.
Vanaf 4 maart kunt u toestemming geven via www.ikgeeftoestemming.nl. Via deze site kunt u online m.b.v. DigiD uw keuze kenbaar maken. Dat werkt het handigst.
Eventueel kunt u ook een toestemmingsformulier uitprinten en ondertekenen via dezelfde website www.ikgeeftoestemming.nl. Dit formulier moet dan uiteraard wel ingeleverd worden bij uw huisarts, zodat deze uw keuze kan verwerken.